Discipline Maintenance Engineer Meet & Regeltechniek - Rotterdam Botlek

Apply until: 1 oktober 2021

Kan jij vanuit een langetermijnvisie bijdragen aan de kwaliteit van de maintenance-processen en het optimaliseren van de integriteit en betrouwbaarheid van onze installatie? Dan hebben wij een interessante uitdaging voor jou als HBO- of WO-engineer Meet & Regeltechniek in een energiek en enthousiast engineers team.

Discipline Maintenance Engineer Meet & Regeltechniek

Fulltime, Rotterdam
Salaris bruto per maand: 3.900 – 6.750 EUR

Jouw uitdaging als Engineer Meet & Regeltechniek

Als Discipline Maintenance Engineer word je medeverantwoordelijk voor de goede werking en de integriteit van de technische installaties. Het gaat dan met name om het ontwerp, beheer en onderhoud van SIS/SIL beveiligingen, regelsystemen voor meerdere ketels en voor een gasturbine, verschillende soorten metingen en analysers, de filosofie en beheer van instrumentatie en het functietesten.  Je zet onderhoudsprogramma’s op inclusief passende analyses en effectieve follow-up. Verder draag je bij aan de kwaliteit van het onderhoudswerk op de (middel)lange termijn, onder meer door studies uit te voeren naar storingsfrequentie, onderhoudskosten en –methodieken en restlevensduurbepalingen.

 • Je signaleert kansen tot verbetering en komt met concrete initiatieven om deze te verzilveren.
 • Je bent actief betrokken bij HAZOP/LOPA studies.
 • Je bent de technisch leider voor kleine projecten.
 • Je stelt engineering standaarden en richtlijnen op en/of houdt deze actueel in het 'Plantdataboek Rotterdam' en draagt deze uit.
 • Voor grote projecten treed je op als functioneel expert. Gedurende de verschillende projectfases doe je nauwkeurige reviews en evaluaties op het ontwerp inclusief verificatie op eind documentatie.
 • Je houdt alle aspecten op het gebied van QHSE in het oog en grijpt proactief in als je eventuele risico’s signaleert.

In deze functie werk je nauw samen met de elektrotechnische dienst, productie, procestechnologie, QHSE, Finance & Control en ingenieursbureaus en rapporteert je aan de Maintenance Engineer Lead.

Nobian Botlek

Nobian is een van ’s werelds belangrijkste producenten van chemicaliën en leveren veel verschillende producten van hoogwaardige kwaliteit. Onze industriële chemicaliën zijn in het dagelijks leven terug te vinden, via producten als auto’s, medicijnen, textiel en desinfecteermiddelen. Ze zijn dan ook onmisbaar in de bouwwereld en de chemische, wasmiddelen-, voedingsmiddelen-, papier- en kunststofindustrie. In Rotterdam beschikt Nobian over 2 productiefaciliteiten op de Botlek. Er werken ongeveer in totaal ongeveer 250 medewerkers en onze site heeft een spilfunctie in de regio.

Heb jij het in huis?

Jij hebt goede analytische vaardigheden en zowel project- als people skills. Je bent kritisch, riscobewust, ondernemend en goed met mensen. Tot slot neem je het volgende mee:

 • HBO/WO-niveau met opleiding Meet & Regeltechniek;
 • Liefst vijf of meer jaar ervaring in maintenance of reliability engineering;
 • Bij voorkeur kennis van geautomatiseerde systemen als SAP en Smartplant Instrumentation;
 • Bij voorkeur kennis van kwaliteitsmetingen;
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en goede beheersing van de Engelse taal;
 • Verstand van normeringen als IEC 60079-10/14/17/19, ATEX 137 (153), ATEX 95 (114).

Dit kun jij van ons verwachten

Je krijgt bij Nobian alle ruimte voor het toepassen en uitbreiden van je expertise in maintenance- en reliability engineering. Je bent breed betrokken bij allerlei OPEX en CAPEX projecten, dus je hebt aardig wat variatie in je werk. Wij stimuleren jouw persoonlijke ontwikkeling actief, en onze internationale organisatie biedt op termijn doorgroeikansen. Daarnaast bieden wij de volgende arbeidsvoorwaarden:

 • Vast contract met twee maanden proeftijd.
 • Bruto jaarsalaris inclusief vakantiegeld op basis van jouw werkervaring tussen: 55.000- 85.000 per jaar;
 • 35 vakantie- en verlofdagen;
 • Aantrekkelijk bonusregeling met een targetpercentage van 8%;
 • Uitstekende pensioenregeling

Wil jij bij Nobian aan de slag als Engineer Meet & Regeltechniek?

Wil je eerst meer informatie? Neem dan contact op met Sabrien Abu El Hassan, Recruiter, sabrien.abuelhassan@nouryon.com. Jouw sollicitatie ontvangen we graag via de apply now button, via de e-mail zullen deze niet in behandeling worden genomen.

Een pre-employment screening als een VOG kan onderdeel vormen van de selectieprocedure.

We hebben onze wervingskanalen al gekozen voor deze vacature en verzoeken reclamebureaus en werving & selectiebureaus daarom vriendelijk om geen contact met ons op te nemen.

Klik hier om direct te solliciteren.