The Netherlands - Rotterdam
Production
Fulltime
To all vacancies

3e Operator - Rotterdam Botlek

Heb je een afgeronde VAPRO  B / Operator B (chemie) opleiding  en heb je meerdere jaren ervaring als operator? Staat veiligheid op de eertste plaats bij jou? Wil je graag deel uitmaken van een hecht team waarbij je de ruimte en ondersteuning krijgt je te ontwikkelen? Heb jij passie voor je vak, ben je leergierig, heb je ambitie en ga je geen uitdaging uit de weg? Lees dan meer over jouw nieuwe uitdaging. 
 

Wij zijn op zoek naar operators voor onze CCU fabriek in Rotterdam Botlek
 

3e Operator CCU
5-ploegendienst, 2-2-3 rooster
Salaris tussen EUR2700 – EUR3410 per maand exclusief onregelmatigheidstoeslag

 

Jouw uitdaging als 3e Operator
Het vak van operator bij Nobian is een combinatie van techniek en chemie. We maken gebruik van zout om door middel van elektrolyse, chloor, natronloog en waterstof te maken. Daarnaast produceren we stoom en andere utilities voor onze klanten en onszelf. Als Operator zet jij je, samen met jouw team, in om op een veilige en efficiënte manier het productieproces aan te sturen. Onze elektrolyse-plant is uniek, daarom leer je vanaf de start  het productieproces van jouw mentor en van je ploeggenoten. Je leert eerst alle processen kennen in en om jouw fabriek, daarna leer je de fabriek besturen vanuit de controlekamer. Heb je de skills en de ambitie? Dan kun je doorgroeien naar expert operator of misschien groei je wel verder naar Shift Coördinator.
 

Afhankelijk van je functioneringsniveau en kennis van de processen krijg jij al snel de vrijheid en verantwoordelijkheid om onder andere de volgende taken uit te voeren:
 

 • Je legt altijd de prioriteit bij de bewaking van de QHSE-richtlijnen. Hier hoort het wekelijks oefenen van het chloor insluitsysteem bij ( calamiteiten training)
 • Je houdt de conditie van de installatie in de gaten
  Je analyseert regelmatig de kwaliteit van de processen en productie
 • Je zorgt voor het veilig opleveren van equipment voor onderhoud (Lototo) en weer voor het afnemen van equipment na onderhoud
 • Het uitvoeren van klein onderhoud
 • Je begeleid de uitvoering van werkzaamheden tijdens een Turn Around
 • Je bent onderdeel van de bedrijfs brandweer

 
Wat hebben wij jou te bieden?
Je komt terecht in een divers team van 14 operators waar er genoeg ruimte ligt voor ontwikkeling en doorgroeimogelijkheden. Dit is afhankelijk van jouw ambities, inzet en initiatief. Daarnaast bieden wij ook nog de volgende arbeidsvoorwaarden:

 

 • Bruto maandsalaris op basis van jouw werkervaring tussen EUR2700 en EUR3410
 • Een ploegentoeslag van 28.5%
 • 23 vakantiedagen
 • Een vaste eindejaarsuitkering
 • Uitstekende pensioenregeling
 • Doorgroei mogelijkheden (HBO niveau)
 • Een keer eerder weg voor een voetbalwedstrijd of concert? Veel plezier
 • Ouderschapsverlof? Geniet er van
 • Eerder weg om je kind van schoolreis te halen? Gaan we regelen
 • Kom je graag met de fiets naar je werk? Wij hebben een interessant fietsplan

 
Wat breng je mee?
Je bent leergierig, je kunt goed samenwerken in teamverband. Tevens deins je niet terug van een dynamische omgeving en ga je elke uitdaging aan. Tot slot beschik je over de volgende punten:

 • Je hebt minimaal een VAPRO-B/ Operator B (Chemie)afgerond
 • Je hebt iets werkervaring (bv stage) in de (petro)chemische industrie
 • Je bent communicatief vaardig in het Nederlands & Engels
 • Een medische keuring behoort tot de selectieprocedure
   
   

Nobian Rotterdam CCU
Nobian is een Noordwest-Europese producent van zout en chloor-alkali producten. In Rotterdam staat de grootste van onze 7 productielocaties Er werken ongeveer 250 medewerkers en onze site heeft een spilfunctie in de regio. De Chlorine Caustic Utilities (CCU) in Rotterdam is een van de grootste, modernste en veiligste elektrolyse chloorfabrieken ter wereld en is daarnaast binnen de site verantwoordelijk voor de levering van o.a. elektriciteit, gas, stoom en water aan onze interne en externe klanten.
De CCU neemt een centrale rol binnen het chloorcluster in het Rotterdam Botlek gebied. De veiligheid en bedrijfszekerheid van onze processen is daarom van het hoogste belang. Nobian heeft de ambitie om een koploper in de chemische industrie te zijn als het gaat om klimaatneutraal produceren. Nu al is een groot deel van onze productie gebaseerd op groene stroom, waardoor we als eerste Nederlandse producent groene waterstof maken.

 

Wil je bij Nobian aan de slag als Operator CCU?
Herken jij jezelf in bovenstaand profiel? Dan nodigen wij jou graag uit om te reageren via de sollicitatie button. Voor meer informatie over het recruitmentproces of over de procedure kun je contact opnemen met Sylvia Baars, Talent Acquisition Partner, sylvia.baars@nobian.com.

Klik hier om te solliciteren!

 

Een pre-employment screening als een VOG kan onderdeel vormen van de selectieprocedure.

 

We hebben onze wervingskanalen al gekozen voor deze vacature en verzoeken reclamebureaus en werving & selectiebureaus daarom vriendelijk om geen contact met ons op te nemen