Discipline Maintenance Engineer Static - Rotterdam Botlek

Reageer tot 23 mei 2022!

Kan jij vanuit een langetermijnvisie bijdragen aan de kwaliteit van de maintenance-processen en het optimaliseren van de integriteit en betrouwbaarheid van onze installatie? Dan hebben wij een interessante uitdaging voor jou! Lees snel verder voor meer informatie!

Discipline Maintenance Engineer Static

Fulltime, Rotterdam
Salaris bruto per maand: 4.750 – 6.800 EUR

Jouw uitdaging als Engineer Static
Als Discipline Maintenance Engineer word je medeverantwoordelijk voor de goede werking en de integriteit van de technische installaties. Je zet onderhoudsprogramma’s op inclusief passende analyses en effectieve follow-up. Verder draag je bij aan de kwaliteit van het onderhoudswerk op de (middel)lange termijn, onder meer door studies uit te voeren naar storingsfrequentie, onderhoudskosten en –methodieken en restlevensduurbepalingen.

 • Je signaleert kansen tot verbetering en komt met concrete initiatieven om deze te verzilveren. 
 • Je bent actief betrokken bij HAZOP/LOPA studies. 
 • Je bent de technisch leider voor kleine projecten. 
 • Je stelt engineering standaarden en richtlijnen op en/of houdt deze actueel in het 'Plantdataboek Rotterdam' en draagt deze uit. 
 • Voor grote projecten treed je op als functioneel expert. Gedurende de verschillende projectfases doe je reviews op het ontwerp inclusief verificatie van documentatie. 
 • Je houdt alle aspecten op het gebied van QHSE in het oog en grijpt proactief in als je risico’s signaleert.

In deze functie werk je nauw samen met een team van ervaren maintenance engineers uit verschillende disciplines, uitvoerend onderhoud, productie, procestechnologie, QHSE, Finance & Control en ingenieursbureaus. Je rapporteert aan de Maintenance Engineering Lead.

Heb jij het in huis?
Jij hebt goede analytische vaardigheden en zowel project- als people skills. Je bent kritisch, risicobewust, ondernemend en je wilt het beste uit een team halen. Tot slot neem je het volgende mee:

 • HBO/WO-niveau met opleiding Werktuigbouwkunde;
 • Vijf of meer jaar ervaring in maintenance of reliability engineering;
 • Bij voorkeur kennis van geautomatiseerde systemen als SAP;
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en goede beheersing van de Engelse taal;

Dit kun jij van ons verwachten
Je krijgt bij Nobian alle ruimte voor het toepassen en uitbreiden van je expertise in maintenance- en reliability engineering. Je bent breed betrokken bij allerlei OPEX en CAPEX projecten, dus je hebt aardig wat variatie in je werk. Wij stimuleren jouw persoonlijke ontwikkeling actief, en onze internationale organisatie biedt op termijn doorgroeikansen. Daarnaast bieden wij de volgende arbeidsvoorwaarden:

 • Vast contract met twee maanden proeftijd. 
 • Bruto jaarsalaris inclusief vakantiegeld op basis van jouw werkervaring tussen: 58.000- 88.000 per jaar;
 • 35 vakantie- en verlofdagen;
 • Aantrekkelijk bonusregeling met een targetpercentage van 8%;
 • Uitstekende pensioenregeling

Wil jij bij Nobian aan de slag als Maintenance Engineer Static?
Wil je eerst meer informatie? Neem dan contact op met Sabrien Abu El Hassan, Recruiter, sabrien.abuelhassan@nobian.com. Jouw sollicitatie ontvangen we graag via de apply now button, via de e-mail zullen deze niet in behandeling worden genomen.

Apply Here!

Een pre-employment screening kan onderdeel vormen van de selectieprocedure.

We hebben onze wervingskanalen al gekozen voor deze vacature en verzoeken reclamebureaus en werving & selectiebureaus daarom vriendelijk om geen contact met ons op te nemen.

Nobian Botlek
Nobian is een van ’s werelds belangrijkste producenten van chemicaliën en levert veel verschillende producten van hoogwaardige kwaliteit. Onze industriële chemicaliën zijn in het dagelijks leven terug te vinden in producten als auto’s, medicijnen, textiel en desinfectiemiddelen. Ze zijn dan ook onmisbaar in de bouwwereld en de chemische, wasmiddelen-, voedingsmiddelen-, papier- en kunststofindustrie. Onze site in Rotterdam Botlek speelt daarin een belangrijke rol. Er werken in totaal ongeveer 250 medewerkers en de site heeft een spilfunctie in de regio.