Controller Operations

Een zeer brede en verantwoordelijk rol voor een sterke en onafhankelijke financiële professional. Een analytisch en kwaliteit gefocuste controller met kennis, interesse en/of ervaring in de chemie branche.

 • Controller Operations
 • Fulltime, Rotterdam (hybride werken is mogelijk)
 • Jaarsalaris inclusief vakantiegeld: € 65.019 tot € 103.260

Over Nobian

Nobian Industrial Chemicals levert veel verschillende producten van hoogwaardige kwaliteit. Iedereen gebruikt dagelijks onze industriële chemicaliën, via producten als auto’s, medicijnen, textiel en desinfecteermiddelen. Ze zijn dan ook onmisbaar in de bouwwereld en de chemische, wasmiddelen-, voedingsmiddelen-, papier- en kunststofindustrie.

Op onze grote Rotterdam site ben je als Operations Controller betrokken bij de CCU plants (Chlorine, Caustic, and Utilities). Hier maken wij o.a. chloor, Natronloog en Waterstof. Ook de Utilities plant is binnen site verantwoordelijk voor de levering van o.a. elektriciteit, gas, stoom en water aan onze interne en externe klanten. 

Binnen de afdeling Finance op onze locatie Rotterdam zijn wij op zoek naar jou!


Jouw uitdaging als Controller Operations

In deze functie ligt jouw uitdaging in de complexiteit in de hoeveelheid taken en verantwoordelijkheden als Controller Operations. Hierbij kun je denken aan het monitoren van de kosten (OPEX), variabele productie kosten, verbeterprogramma’s (Operational Excellence) en het managen van contracten met onze partners. Daarnaast werk je samen met de Controller voor CAPEX en de Controller Support om de site doelstellingen te realiseren. Je ondersteunt vanuit finance op het gebied van energie en duurzaamheid gerelateerde vraagstukken. Als Controller Operations ben jij verantwoordelijk voor de financiële kant van jouw onderdeel.

De fabriek dient te blijven draaien, waardoor jij samen met de Manager Operations bekijkt hoe de plant kan worden verbeterd. Uiteraard dienen er investeringen te worden uitgevoerd en dienen de kosten beheerst te blijven om competitief te blijven in de markt. Alle interne en externe stakeholders zal jij als Controller Operations samen brengen om te kijken naar de kansen en mogelijkheden binnen de site. Je rapporteert in deze rol aan de Site Controller en komt terecht in een team van (Assistent) Controllers.

Welke taken en verantwoordelijkheden kan je onder andere nog meer verwachten?

 • Het realiseren van ambitieuze financiële targets, opex productiviteit en vpc productiviteit.
 • Het uitvoeren en ondersteunen van het CCU Rotterdam Investment program.
 • Het managen en controleren van de financiële stromen van Utilities.
 • Het managen van accounting & financial reporting binnen de compliance richtlijnen (o.a. IFRS).
 • Risk management, verzekeringen en internal control. 

Wat kun je nog meer van Nobian verwachten? 

 • Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd met 2 maanden proeftijd.
 • Ruim aantal vakantie- en verlofdagen.
 • Interessante bonus van het bruto jaarsalaris op basis van jouw prestaties & business performance.
 • Deels vanuit huis werken is mogelijk (hybride werken).

Wat neem jij mee?

Wij zijn op zoek naar een collega met een positieve mindset die begrijpt wat nodig is om succesvol te zijn in deze positie. We zijn een open organisatie met korte lijntjes. Geen dag is hetzelfde en de diversiteit aan taken maken deze functie daarom zeer interessant. Denk bijvoorbeeld aan de groene ambities waar wij met z’n allen voor staan. Bij Nobian zijn op dit gebied veel ontwikkelingen waar jij in deze rol een belangrijke bijdrage aan kunt leveren. 

Verder is het belangrijk dat jij:

 • In het bezit bent van een afgeronde universitaire diploma (Master) in de richting van Finance / Economie of een vergelijkbare studie.
 • Een aantal jaren werkervaring hebt als (Plant) Controller of een vergelijkbare functie.
 • Affiniteit en interesse hebt in het werken in cross functional teams in een administratieve matrix organisatie.
 • Ervaring hebt in internal controls (AOIC), management control cycles en costing tools.
 • Uitstekende kennis hebt van SAP, Business Warehouse en Excel; bij voorkeur ook PowerBI.
 • Bezit over uitstekende communicatieve vaardigheden in zowel de Nederlandse & Engelse taal. Het is zeer belangrijk om je goed uit te kunnen drukken. Jij bezit daarom over uitstekende communicatieve vaardigheden in beide talen.
 • Scherp analytisch en strategisch kunt denken. Je bent een teamplayer en hebt overtuigingskracht.

Wil jij bij Nobian aan de slag als Controller Operations?

Herken je jezelf in bovenstaand profiel? Solliciteer dan via onze apply button en voeg je CV en motivatiebrief toe. Voor meer informatie over het recruitmentproces kun je contact opnemen met Jeroen Sevenstern; jeroen.sevenstern1@nobian.com 

Apply here

We hebben onze wervingskanalen al gekozen voor deze vacature en verzoeken reclamebureaus en werving & selectiebureaus daarom vriendelijk om geen contact met ons op te nemen.

Sollicitaties per mail worden helaas niet in behandeling genomen.