Discipline Maintenance Engineer Static - Rotterdam Botlek

Ben jij leergierig, proactief en wil jij je graag verder ontwikkelen binnen een dynamische omgeving? Vind je het interessant om te duiken in problemen en indien nodig samen met een team van experts met oplossingen te komen? Wil jij vanuit een langetermijnvisie bijdragen aan de kwaliteit van de maintenance-processen en het optimaliseren van de integriteit en betrouwbaarheid van onze installatie? Dan hebben wij een interessante uitdaging voor jou!

Discipline Maintenance Engineer Static

Fulltime, Rotterdam
Salaris bruto per maand: 4.750 – 6.800 EUR

Jouw uitdaging als Discipline Maintenance Engineer Static
Als Discipline Maintenance Engineer word je medeverantwoordelijk voor de goede werking en de integriteit van de technische installaties. Je zet onderhoudsprogramma’s op inclusief passende analyses en effectieve follow-up. Je krijgt vragen vanuit het veld die uiteenlopen van welke materialen dienen te worden toegepast tot problemen waarbij de standaarddocumentatie niet toereikend is. Je gaat dan ook op zoek naar de oplossing en hebt een rijk team aan experts die je daarbij kunnen helpen. Verder draag je bij aan de kwaliteit van het onderhoudswerk op de (middel)lange termijn, onder meer door studies uit te voeren naar storingsfrequentie, onderhoudskosten en –methodieken en restlevensduurbepalingen. Hierdoor is geen dag hetzelfde, werk je in een dynamische omgeving en krijg je de mogelijkheid om nieuwe kennis en ervaringen op te doen. 

Jouw taken en verantwoordelijkheden zijn onder andere:

 • Het signaleren van kansen tot verbetering en ontwikkelen van concrete initiatieven om deze te verzilveren. 
 • Actief betrokken zijn bij HAZOP/LOPA studies. 
 • Technisch leider zijn voor kleine projecten waarbij je rapporteert aan de projectleider 
 • Het opstellen van engineering standaarden en richtlijnen en deze uitdragen
 • Voor grote projecten treed je op als functioneel expert. Gedurende de verschillende projectfases doe je reviews op het ontwerp inclusief verificatie van documentatie. 

Als Discipline Maintenance Engineer Static werk je nauw samen met jouw directe Engineer Static collega en je komt terecht in een team van ervaren maintenance engineers uit verschillende disciplines. Andere stakeholders zijn uitvoerend onderhoud, productie, procestechnologie, QHSE, Finance & Control en ingenieursbureaus. Je rapporteert aan de Maintenance Engineering Lead.

Heb jij het in huis?
Jij hebt goede analytische vaardigheden en zowel project- als people skills. Je bent kritisch, risicobewust, ondernemend en je wilt het beste uit een team halen. Tot slot neem je het volgende mee:

 • HBO/WO-niveau met opleiding Werktuigbouwkunde;
 • Vijf of meer jaar ervaring in maintenance of reliability engineering;
 • Ervaring & kennis met de Pressure Equipment Directive (PED) en de verschillende ontwerpcodes waaronder: RTOD, EN13445, ASME B31.3;
 • Ervaring & kennis met het warenwetbesluit drukapparatuur (WBDA);
 • Bij voorkeur kennis van geautomatiseerde systemen als SAP;
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en goede beheersing van de Engelse taal;

Dit kun jij van ons verwachten
Je krijgt bij Nobian alle ruimte voor het toepassen en uitbreiden van je expertise in maintenance- en reliability engineering. Je bent breed betrokken bij allerlei OPEX en CAPEX projecten, dus je hebt aardig wat variatie in je werk. Wij stimuleren jouw persoonlijke ontwikkeling actief, en onze internationale organisatie biedt op termijn doorgroeikansen. Daarnaast bieden wij de volgende arbeidsvoorwaarden:

 • Vast contract met twee maanden proeftijd. 
 • Bruto jaarsalaris inclusief vakantiegeld op basis van jouw werkervaring tussen: 58.000- 88.000 per jaar;
 • 35 vakantie- en verlofdagen;
 • Aantrekkelijk bonusregeling met een targetpercentage van 8%;
 • Uitstekende pensioenregeling

Wil jij bij Nobian aan de slag als Discipline Maintenance Engineer Static?
Wil je eerst meer informatie? Neem dan contact op met Sabrien Abu El Hassan, Team Lead Recruitment, sabrien.abuelhassan@nobian.com. Jouw sollicitatie ontvangen we graag via de apply now button, via de e-mail zullen deze niet in behandeling worden genomen.

Apply Here!

Een pre-employment screening kan onderdeel vormen van de selectieprocedure.

We hebben onze wervingskanalen al gekozen voor deze vacature en verzoeken reclamebureaus en werving & selectiebureaus daarom vriendelijk om geen contact met ons op te nemen.

Nobian Botlek
Nobian is een van ’s werelds belangrijkste producenten van chemicaliën en levert veel verschillende producten van hoogwaardige kwaliteit. Onze industriële chemicaliën zijn in het dagelijks leven terug te vinden in producten als auto’s, medicijnen, textiel en desinfectiemiddelen. Ze zijn dan ook onmisbaar in de bouwwereld en de chemische, wasmiddelen-, voedingsmiddelen-, papier- en kunststofindustrie. Onze site in Rotterdam Botlek speelt daarin een belangrijke rol. Er werken in totaal ongeveer 250 medewerkers en de site heeft een spilfunctie in de regio.