Logistiek Specialist III - Amersfoort

Voel jij je helemaal thuis in de Logistiek en wil jij je graag inzetten in een dynamische werkomgeving waar geen dag hetzefde is? Houd je van diversiteit in je dagelijkse routine, heb je sterke affiniteit met IT systemen en vind je het interessant om in een internationale omgeving je kennis en kunde te kunnen inzetten? 
Dan zijn wij op zoek naar jou!

Logistiek Specialist III

Fulltime, Amersfoort

Bruto jaarsalaris incl. vakantiegeld: EUR 52.000 – EUR 77.000

Jouw uitdaging als Logistiek Specialist III
Als Logistiek Specialist ben je een echte teamplayer. Je gaat werken als specialist bij onze Logistics Department, onderdeel van de Business Unit Sales Operation Department. Je schakelt in deze baan veel met de business side (sales en marketing) en de operational side (plant en logistics). Zo kun jij het beste al onze klanten bedienen. Een van jouw belangrijkste taken als Logistiek Specialist is het contractmanagement van onze Logistic Service Providers (LSP), die zich hebben gespecialiseerd in wegvervoer (truck en container), als ook in bulk zee- en binnenvaartvervoer en opslag (tanks en droge opslag). Daarnaast ga je in deze rol analyes uitvoeren en de logistieke supply chain optimaliseren. Jij weet als geen ander hoe je logistieke kosten kunt reduceren en komt met voorstellen om onze prestaties naar een hoger niveau te tillen.

Verder:
•    Analyseer en adviseer je over logistieke oplossingen die onze bestaande en toekomstige klanten ten goede komen. Denk bijvoorbeeld aan “groene” initiatieven.
•    Kun je heel goed omgaan met data. Denk bijvoorbeeld aan het correct verwerken van data in SAP zodat administratieve processen vlot en automatisch kunnen verlopen.
•    Zorg je ervoor dat Key Performance Indicators (KPI's) consistent worden gehaald.
•    Draag je bij aan en leid je de operational review meetings met onze klanten.
•    Ga jij je inzetten in verschillende projecten waar kennis van logistieke processen is vereist. Jij weet de fijne kneepjes van het vak en kunt jezelf positioneren als de Road- and Container specialist of als de Bulk Sea, Barge & Storage Specialist binnen Nobian.
•    Ben je een ster in relatiebeheer, het managen van contracten en ben je prestatiegericht.
•    Gebruik je dagelijks PowerBI-dashboards om de operationele prestaties te beheren.
•    Ontwikkel én onderhoud je operationele en analyse ondersteunende tools voor logistiek.
•    Geef je ondersteuning bij Klachten & Claimbehandeling.
•    Ben je servicegericht naar je klanten, maar houd je altijd een scherp oog op de kosten.

Wat breng je mee?
Je hebt minimaal een afgeronde HBO opleiding en hebt enkele jaren praktijkgerichte kennis en ervaring opgedaan in de wereld van Logistiek. Bij voorkeur heb je al ervaring in een coördinerende rol. Je vindt het interessant om in een internationale omgeving te werken waar geen dag hetzelfde is. De voertaal op de werkvloer is Nederlands, maar het contact met je klanten en de interne meetings verloopt doorgaans in het Engels. Het is daarom belangrijk dat je je comfortabel voelt om veel in het Engels te spreken. Daarnaast werk je zeer goed zelfstandig, toon je durf en neem je verantwoordelijkheid. Dat je rechtstreeks contact kunt leggen met de klant geeft je veel energie!

Verder: 
•    Ben je communicatief sterk en zoek je naar verbinding.
•    Heb je een pro-actieve werkhouding. Jij denkt van nature vaak al meerdere stappen vooruit.
•    Ben je zeer goed in het prioriseren van je taken.
•    Denk je in kansen en mogelijkheden. Je bent op de hoogte van trends en logistieke ontwikkelingen.
•    Spreek je goed Engels. Kennis van de Duitse taal is een pre. 
•    Kun je goed omgaan met de hectiek van de dag en weet je je tijd efficiënt in te plannen.

Daarnaast heb je ook:
•    Kennis van SAP.
•    Affiniteit met IT systemen.
•    Kennis van logistieke processen (transport of productie).

Over de afdeling
Het team bestaat uit in totaal zes logistiek specialisten en twee team leads. We zijn een platte en volwassen organisatie waar je alle ruimte krijgt om je werk zelfstandig in te kunnen vullen en uit te kunnen voeren. Je staat er echter niet alleen voor. Zo zal je intensief worden opgeleid en begeleid door de team leads in het onderhouden en managen van onze LSP en door de andere logistiek specialisten in het leren van onze systemen.
We zijn er om elkaar te helpen en om van elkaar te leren. Wij zijn nieuwsgierig, denken oplossingsgericht en staan open voor veranderingen. Dit zoeken wij ook in jou! Kom jij ons team versterken?

Wil jij bij Nobian aan de slag als Logistiek Specialist III?

Herken je jezelf in bovenstaande profiel? Solliciteer dan via onze apply button en voeg je CV en functie specifieke motivatiebrief toe. Voor meer informatie over het recruitmentproces kun je contact opnemen met Ricardo Abbas; ricardo.abbas@nobian.com.

Sollicitaties per mail worden niet in behandeling genomen.

Een pre-employment screening, assessment en VOG kunnen deel uitmaken van het sollicitatieproces.

Solliciteer hier

We hebben onze wervingskanalen al gekozen voor deze vacature en verzoeken reclamebureaus en werving & selectiebureaus daarom vriendelijk om geen contact met ons op te nemen.