The Netherlands - Hengelo
Engineering
Fulltime
To all vacancies

Mining Engineer - Amersfoort / Hengelo

Ben jij proactief, zelf startend en een team-player met uitstekende communicatieve vaardigheden? Ben je afgestudeerd in Technische Aardwetenschappen of Mijnbouwkunde? Heb je intussen enkele jaren ervaring in het vakgebied? Dan hebben wij een interessante uitdaging voor jou!

 

Mining Engineer
Fulltime, Hengelo/ Amersfoort
Jaarsalaris: EUR 60.000 – EUR 91.000

 

Jouw uitdaging als Mining Engineer

Als Mining Engineer draag jij bij aan de mijnbouworganisatie en een veilige operatie voor de gehele levenscyclus van de zoutmijnen van Nobian. Hierdoor dienen de fabrieken voldoende grondstoffen te krijgen en zorg je voor veiligheid richting de ondergrond en omgeving. Jij maakt en bent de link tussen de mijnbouwkundige vakkennis, de projectorganisatie en de uitvoering in de cavernevelden. Hierbij rapporteer je aan de Technology Manager Brinefields.

 

Taken en verantwoordelijkheden:

 

 • Je bent medeverantwoordelijk voor het onderzoeken van de gesteentemechanica van zout en andere gesteentelagen.
 • Je bent medeverantwoordelijk voor het ontwerpen van nieuwe cavernevelden, hetzij voor reguliere zoutwinning, hetzij voor ondergrondse energieopslag.
 • Je bent medeverantwoordelijk voor het onderzoek naar de effecten van geplande winningen op de omgeving (bodembeweging, lange termijn effecten na sluiting van een caverneveld).
 • Je stelt vergunningen en plannen op binnen de kaders van de mijnbouwwet voor nieuwe en bestaande cavernevelden (bijvoorbeeld winnings-/opslagvergunning, winningsplan, meetplan, werkplan of verwijderingsplan).
   

Nobian

Op de Nobian locaties in Hengelo, Delfzijl en Mariager (DK) staan de grootste en meest

geavanceerde zoutproductiefabrieken ter wereld. Hier wordt pekel gewonnen uit steenzout. Uit de  pekel wordt vervolgens zout geproduceerd ten behoeve van de chemische industrie,

gladheidbestrijding en vele soorten consumptiezout. De pekelwinningen zijn verantwoordelijk voor het winnen en leveren van voldoende pekel aan de zoutproductiefaciliteiten en de ontwikkeling van energieopslagcavernes voor klanten. De pekel wordt via putten gewonnen uit ondergrondse cavernes die verbonden zijn met de zoutfabrieken door middel van een uitgebreid leidingennet. In Amersfoort / Hengelo bevindt zich de afdeling Mining, Development & Compliance (MDC) die pekelwinningen van Hengelo, Delfzijl en Mariager ondersteunt met geologische en mijnbouwkundige kennis.


Heb jij het in huis?

In deze rol heb je verschillende interne en externe stakeholders, waardoor stakeholdermanagement en communicatieve vaardigheden van belang zijn. Je hebt een integere houding met betrekking tot veiligheid en duurzaamheid. Je bent leergierig en flexibel en je vindt het niet erg om te reizen naar de locatie Hengelo, Delfzijl en soms naar Denemarken. Daarnaast beschik je over de volgende punten:

 

 • Minimaal een afgeronde academische opleiding in Mijnbouw / Technische Aardwetenschappen;
 • Minimaal 5 jaar werkervaring in ons vakgebied;
  Goede computervaardigheden;
 • Werkervaring in de mijnbouw of olie & gasindustrie is een pré;
 • Je spreekt en schrijft vloeiend in Nederlands en Engels, kennis van Duits is een pré.
   

Dit kun jij van ons verwachten

Je wordt onderdeel van het Brinefield Technology team binnen de afdeling MDC. Samen met acht collega’s focus jij je op de ontwikkeling en compliance van de mijnbouwactiviteiten vanuit de disciplines gesteentemechanica en mijnbouweffecten. Er is geen werkdag hetzelfde vanwege de afwisseling tussen verschillende gebieden, verschillende stakeholders en verschillende fases van de levenscyclus van de cavernes. Wij bieden naast de volgende arbeidsvoorwaarden ook nog interessante doorgroeimogelijkheden op de langere termijn:

 

 • Een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd;
 • 35 vakantie- en verlofdagen;
 • Aantrekkelijk bonusregeling met een at targetpercentage van 8%;
 • Uitstekende pensioenregeling
   

Wil jij bij Nobian aan de slag als Mining Engineer ?

Wil je eerst meer informatie? Neem dan contact op met Jeroen Sevenstern; jeroen.sevenstern1@nobian.com. Jouw sollicitatie ontvangen we graag via de Sollicitatie button.

 

Solliciteer hier

 

Een pre-employment screening als een VOG kan onderdeel vormen van de selectieprocedure

 

We hebben onze wervingskanalen al gekozen voor deze vacature en verzoeken reclamebureaus en werving & selectiebureaus daarom vriendelijk om geen contact met ons op te nemen.