The Netherlands - Hengelo
Integrated Supply Chain
Fulltime
To all vacancies

Omgevingsmanager - Hengelo

Ben jij een gedreven Omgevingsmanager en heb jij ervaring in het onderhouden van contacten met overheden, bewoners en andere stakeholders? Sta jij stevig en jouw schoenen en ben jij communicatief sterk? En wil jij samen met Nobian de energietransitie op een professionele manier vorm geven? Dan zijn wij op zoek naar jou:

Omgevingsmanager

Hengelo, fulltime

Jaarsalaris: EUR 66.000 – EUR 105.000

Jouw uitdaging als Omgevingsmanager

Als Omgevingsmanager ben je verantwoordelijk voor contact met de omgeving, lokale en regionale autoriteiten en andere relevante stakeholders behorend bij de site Hengelo. Je bouwt en onderhoudt de relaties met alle stakeholders. Je gaat hierbij het gesprek aan met en laat deze stakeholders meedenken en participeren in de (mijnbouw) activiteiten en projecten om zo acceptatie te krijgen voor de activiteiten van Nobian. 

Je vertaalt het interne centrale beleid en strategie naar lokale initiatieven en activiteiten en je bouwt op deze manier aan een positieve reputatie van Nobian. Je zorgt ervoor dat de Nobian activiteiten als zoutproductie, mijnbouw en duurzaamheid meegenomen worden in de lokale en regionale ontwikkelingsprogramma’s. 

Verder:

 • Aansturen en vormgeven van omgevingsmanagement op tactisch en operationeel niveau.
 • Initiëren en bewaken van de tactische lijn van de (mijnbouw) activiteiten richting de maatschappelijke omgeving in afstemming met het Centrale Nobian teams (o.a. Sustainability team, Mining team, Public Affairs, Communications).
 • Zorgdragen voor, en regelmatig up-to-date houden van, een stakeholdersanalyse en formuleren van een stakeholderstrategie die aansluit bij de activiteit.
 • Het opstellen en uitvoeren van een participatieplan. Bij nieuwe vergunningen voldoet dit plan minimaal aan de vereisten voor participatie tijdens het vergunningsproces.
 • Bouwt en onderhoudt een netwerk met lokale overheden, politici en ambtenaren om besluiten en beleid op een positieve manier te beïnvloeden en stemt dit af met de relevante centrale afdelingen.
 • Draagt zorg voor (proactieve) communicatie met lokale omwonenden en is het eerste aanspreekpunt voor allerhande zaken.
 • Ontwikkelt communicatie middelen en zet deze ook in, in afstemming met de relevante centrale communicatie afdelingen. 
  Je ondersteunt bij de vergunningsprocedures voor (mijnbouw) projecten en je benadert proactief alle stakeholders om het vergunningsproces te faciliteren. 
 • Volgt de lokale/regionale en sociale mediaberichten, onderhoud contacten met de media, stelt mediaberichten op en stemt af met de centrale afdelingen.
   

Heb jij het in huis?

Als Omgevingsmanager heb je relevante werkervaring en senioriteit in omgevingsmanagement, public affairs, stakeholdermanagement of gerelateerd.  Je hebt ervaring met het verbeteren van lokale betrokkenheid, lokale participatie, de dynamiek van lokale en regionale media, stakeholder management, vergunningsprocedures en communicatie. Je staat stevig in jouw schoenen en ben in staat om veel enthousiasme en passie de Nobian belangen te behartigen.

Verder herken je jezelf in de volgende punten:

 • HBO werk en denkniveau
 • Ervaring op het gebied van strategische communicatie;
 • Is zicht bewust van de (in)formele regels, verschillende posities, ontwikkelingen, gevoeligheden, belangen, issues en krachtenvelden binnen de organisatie en in de omgeving en handelt hiernaar;
 • Kan goed functioneren in een matrix organisatie en is in staat om goed samen te werken met alle niveau’s (werkvloer tot sr management);
 • Kan op het gebied van omgevingsmanagement op strategisch niveau meedenken, op tactisch niveau invulling geven en naar operationeel niveau vertalen;
 • Nederlands uit de regio Twente, goede schrijfvaardigheid;
 • Kan onafhankelijk werken en heeft uitstekende organisatorische, plannings- en projectmanagement vaardigheden.

Dit kun jij van ons verwachten

Nobian Hengelo biedt jou werk in een dynamische omgeving en ook maak je deel uit van een enthousiast en gemotiveerd team. Je krijgt volop de ruimte voor initiatieven en er zijn genoeg doorgroeimogelijkheden binnen Nobian. De functie is in basis een fulltime functie, maar werken in deeltijd is bespreekbaar. Daarbij ontvang je:

 • Een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd met een proeftijd van 2 maanden;
 • Bruto jaarsalaris inclusief vakantiegeld op basis van jouw werkervaring tussen: EUR 66.000  – EUR 105.000 
 • Een aantrekkelijke bonusregeling op basis van individuele en bedrijfsprestaties;
 • 35 vakantiedagen; 
 • Een uitstekende pensioenregeling;
 • Opleidingsmogelijkheden.

Wil jij bij Nobian aan de slag als Omgevingsmanager?

Wil je eerst meer informatie? Neem dan contact op met Brecht Vanhemel, brecht.vanhemel@nobian.com 

Jouw sollicitatie ontvangen we graag via de sollicitatie button, via de e-mail zullen deze niet in behandeling worden genomen.

Klik hier om te solliciteren!

Een pre-employment screening kan onderdeel vormen van de selectieprocedure; een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is onderdeel van de selectieprocedure.

We hebben onze wervingskanalen al gekozen voor deze vacature en verzoeken reclamebureaus en werving & selectiebureaus daarom vriendelijk om geen contact met ons op te nemen.

 

Nobian
Nobian is een Europese leider in de productie van essentiële chemicaliën voor industrieën variërend van bouw en schoonmaak tot farmaceutica en waterbehandeling. Dankzij onze geïntegreerde waardeketen en moderne productielocaties in Nederland, Duitsland en Denemarken blinken we uit in de veilige en betrouwbare levering van hoog zuiver zout, chloor-alkali en chloormethanen.

Op de Nobian locatie in Hengelo staat een van de grootste zoutproductiefabrieken ter wereld. Daarmee kennen we als locatie een breed scala van activiteiten, van zoutwinning uit de bodem (mijnbouw), het uit pekel produceren van zout voor gebruik in de chemische industrie of voor het verder verwerken van dit zout in toepassingen voor bijvoorbeeld consumenten en als waterontharding. Daarnaast produceren we zelf energie in onze energiecentrale.