The Netherlands - Rotterdam
Engineering
Fulltime
To all vacancies

Process Engineer

Improve Process Engineer

Fulltime, Rotterdam Botlek

Salaris per maand: 4.450 – 7.000 euro bruto

 

Jouw uitdaging als Improve Process Engineer

Als Improve Process Engineer ligt de focus op de continue verbetering van de procesveiligheid, de optimalisatie van de processen en de performance van de fabriek op het gebied van betrouwbaarheid en verbruik van grondstoffen. Daarnaast houd je je bezig met projecten op het gebied van energiebesparing en nieuwe toepassingen voor bijvoorbeeld waterstof. Binnen het kader van je verantwoordelijkheden is er veel vrijheid om verbetervoorstellen te initiëren en jouw unit naar het volgende niveau te brengen. Naast je dagelijkse taken als functioneel expert ben jij de verbindende factor binnen de organisatie met een breed speelveld. Je communiceert makkelijk met de werkvloer, functioneel experts van andere disciplines tot aan het site management.

Verder ben je verantwoordelijk voor:

 • Het bewaken van de (midden)lange termijn performance van de fabriek. Daarbij ben je medeverantwoordelijk voor het operationeel jaarplan.
 • Het meewerken aan tweedelijns trouble shooting. Het bewaken van de opvolging van incidenten en zorgen dat de organisatie hieruit ook lering trekt.
 • Het nemen van een voortrekkersrol in verbeterprojecten.  Bovendien voer je in de eigen unit en soms ook daarbuiten onderzoeken en proeven uit in samenwerking met development engineers.
 • Het ontwikkelen van kennis en ook bijdragen aan het verspreiding ervan. Je geeft trainingen, stelt P&ID's en FLD’s  (Process and Instrumentation Diagram en Functional Logic Diagram) op en geeft presentaties voor het creëren van draagvlak voor veranderingen in de organisatie. Je bent hierbij alert op mogelijke knelpunten die het veranderproces kunnen beïnvloeden.

 

Nobian

Nobian is een Europese leider in de productie van zout, chlooralkali en chloormethanen, die essentieel zijn voor de productie van ontsmettingsmiddelen, duurzame lichtgewicht kunststoffen, aluminium, farmaceutica en andere producten. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Amersfoort en heeft 1.800 werknemers en fabrieken in Nederland, Duitsland en Denemarken.

De Chlorine Caustic and Utilities (CCU) plant van Nobian in Rotterdam is een van de grootste en modernste chloor-alkali fabrieken in Europa en produceert met behulp van electrolyse chloor, natronloog en waterstof. De CCU plant neemt een centrale rol in binnen de cluster van op chloor gebaseerde chemiebedrijven in het Rotterdam Botlek gebied. De veiligheid en bedrijfszekerheid van onze processen is daarom van het grootste belang. Om deze op een nog hoger niveau te brengen zijn wij op zoek naar een Process Engineer voor ons Improve Process Technology team.

 

 

Heb jij het in huis?

Je beschikt over relevante ervaring binnen de chemische industrie en daarbij ben je analytisch sterk.  Daarnaast beschik je over uitstekend communicatieve  vaardigheden en ben je flexibel, want geen dag is hetzelfde!  Verder neem je het volgende mee:

 • WO-opleiding bij voorkeur in de richting van in Proces-, Chemische-, of Fysische technologie of Werktuigbouwkunde
 • 1-3 jaar ervaring in de chemische industrie, bij voorkeur in operationele ondersteuning en/of projecten.
 • Kennis van chemische productieprocessen en relevante HSE-eisen alsmede van veiligheidsstudies (HazOp, LOPA, SIL).
 • Uitstekende mondelinge en schriftelijke beheersing van de Nederlandse en Engelse taal i.v.m. rapportages en presentaties. Goede beheersing van Duits is een pre. 

 

Dit kun jij van ons verwachten

Als Improve Process Engineer heb je een brede functie waar veel ruimte is voor de implementatie van goede ideeën. Daarbij bieden wij de volgende arbeidsvoorwaarden.

 • Bruto jaarsalaris inclusief vakantiegeld op basis van jouw werkervaring tussen: 57.500- 91.000 euro per jaar.
 • 35 vakantie- en verlofdagen.
 • Aantrekkelijk bonusregeling met een at targetpercentage van 8%.
 • Uitstekende pensioenregeling.
 • Het kunnen volgen van training programma’s om zowel vakspecialistische kennis en ervaring op te doen als te groeien richting een leidinggevende positie.

 

 

Wil jij bij Nobian aan de slag als Improve Process Engineer?

Wil je eerst meer informatie? Neem dan contact op met Elias Brouwer Recruiter, elias.brouwer@nobian.com. Jouw sollicitatie ontvangen we graag via de apply now button.

Note: Sollicitaties per email nemen we niet in behandeling.

Een pre-employment screening als een VOG kan onderdeel vormen van de selectieprocedure.

We hebben onze wervingskanalen al gekozen voor deze vacature en verzoeken reclamebureaus en werving & selectiebureaus daarom vriendelijk om geen contact met ons op te nemen.

Solliciteer nu!