Reliability Engineer - Rotterdam Botlek

Ben jij iemand die processen goed kan overzien? Vind jij het coachen en trainen van jouw collega’s omtrent het omgaan met materialen en processen interessant? En lijkt het jou leuk om de afdeling Reliability Engineering meer vorm te gaan geven op onze Rotterdamse site? Lees dan meer verder over deze uitdaging!

Reliability Engineer

32 – 40 uur, Rotterdam Botlek
Salaris per maand: 4.750 – 6.800 EUR bruto (obv 40 uur)

Jouw uitdaging als Reliability Engineer
Als Reliability Engineer ben je verantwoordelijk voor het waarborgen van de betrouwbaarheid van de installaties op onze site voor een maximale installatiebeschikbaarheid. Dit doe je onder andere door root cause analyses uit te voeren en verbetervoorstellen voor de onderhoudsplannen te implementeren. Hierbij neem je altijd risico’s, kosten en performance in ogenschouw en faciliteer je FMECA sessies samen met een groep specialisten. Vanuit deze rol maak jij het verschil op de langere termijn met het oog op de betrouwbaarheid van de fabrieken en kosten efficiency.

Dit zijn je belangrijkste taken en verantwoordelijkheden:

 • Adviesfunctie in reliability strategie voor het ontwikkelen en implementeren van verbeteringsprojecten.
 • Ontwikkelen van de lange termijn onderhoudsstrategie voor Nobian Rotterdam.
 • Sturen van reliability performance met gebruik van effectieve tools en technieken. 
 • Neemt het voortouw in analyses van risicos, key performance indicators zoals ‘cost drivers’, ‘bad actors’ en afdelingsindicatoren en adviseert bij preventieve onderhoudsplannen 
 • Ontwikkelen en implementeren van risk management strategieën en onderhoudsconcepten voor predictief en preventieve maintenance in samenwerking met de maintenance engineers. 
 • Continu constructief overleg voeren met je eigen teamgenoten en de mensen op de werkvloer en hen actief betrekken bij het verbeteren van de veiligheid en de actieve risicobeheersing.
 • Coachen en trainen van de maintenance collega’s, technicians en operators.
 • Beoordelen en adviseren in spare part management.
  Als Reliability Engineer werk je nauw samen met jouw collega Relaibility Engineer. Je komt terecht in een team van ervaren (maintenance) engineers uit verschillende disciplines. Andere stakeholders zijn uitvoerend onderhoud, productie, procestechnologie, QHSE, Finance & Control en ingenieursbureaus. Je rapporteert aan de Maintenance Engineering Lead.

Heb jij het in huis?
Je bent een consultant en een engineer in één. Je hebt altijd oog voor de betrouwbaarheid van de installatie en brengt de organisatie naar een hoger plan. Daarvoor ben je zelfsturend, kritisch, proactief en risicobewust. Tevens ben je een teamplayer, kun je processen overzien en ben je overtuigend. Je hebt brede ervaring in projectmatig werken, maintenance engineering en/of turnarounds in een maintenance omgeving. Tot slot breng je mee: 

 • Bachelor or Master’s Degree in een technische opleiding, bij voorkeur Werktuigbouw, Chemische technologie of Mechatronica 
 • Minimaal 5 jaar werkervaring in soortgelijke functie als Reliability Engineer of maintenance/productie in de chemie- of energiesector; 
 • Uitstekende kennis van Excel en bij voorkeur kennis van geautomatiseerde systemen als SAP en Optimizer+; 
 • Kennis van BRZO regelgeving is een pre. 
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden in de Nederlandse en Engelse taal

Dit kun jij van ons verwachten
Je krijgt bij Nobian alle ruimte voor het toepassen en uitbreiden van je expertise in maintenance- en reliability engineering. Je bent breed betrokken bij allerlei OPEX en CAPEX projecten, dus je hebt aardig wat variatie in je werk. Wij stimuleren jouw persoonlijke ontwikkeling actief, en onze internationale organisatie biedt op termijn doorgroeikansen. Daarnaast bieden wij de volgende arbeidsvoorwaarden:

 • Bruto jaarsalaris inclusief vakantiegeld op basis van jouw werkervaring tussen: 58.000- 88.000 per jaar;
 • 35 vakantie- en verlofdagen;
 • Aantrekkelijk bonusregeling met een targetpercentage van 8%;
 • Uitstekende pensioenregeling

Wil jij bij Nobian aan de slag als Reliability Engineer?
Wil je eerst meer informatie? Neem dan contact op met Jeroen De Maeyer, jeroen.demaeyer@nobian.com. Jouw sollicitatie ontvangen we graag via de apply now button, via de e-mail zullen deze niet in behandeling worden genomen.

Apply Now!

Een pre-employment screening als een VOG kan onderdeel vormen van de selectieprocedure.

We hebben onze wervingskanalen al gekozen voor deze vacature en verzoeken reclamebureaus en werving & selectiebureaus daarom vriendelijk om geen contact met ons op te nemen.