Senior Mining Engineer - Hengelo (hybride)

Ben jij een ervaren mijnbouwkundige? Ben je een echte teamplayer en je hebt ervaring met werken in project teams? En wil jij Nobian helpen de ambitie waar te maken om een ​​van de meest duurzame chemiebedrijven van Europa te worden? Dan zoeken wij jou:

 

Senior Mining Engineer 
Fulltime, Hengelo (Hybride)
Jaarsalaris: EUR 60.000 – EUR 103.000

 

Over Nobian

Nobian bedrijft in Hengelo, Delfzijl en Mariager (DK) de grootste en meest geavanceerde fabrieken voor zoutproductie ter wereld, met daarbij moderne warmtekrachtcentrales voor opwekking van stoom en elektriciteit. Wij winnen pekel uit steenzout en maken daarvan zout voor klanten in de chemische industrie, gladheidsbestrijding en menselijke en dierlijke consumptie. Zoutwinning in Nederland en Denemarken is met recht interessant en uitdagend werk!

Voor de versterking van het technische team, dat de veilige en duurzame pekelwinning ondersteunt, zijn wij op zoek naar een ervaren Mining Engineer, die zich wil inzetten voor het ontwikkelen van nieuwe zoutwinningsgebieden en ondergrondse opslag van duurzame energy. 

 

Jouw verantwoordelijkheden:

 • Als leidend expert en deelprojectleider bijdragen aan ontwikkeling van nieuwe zoutwinningsgebieden en ondergrondse opslagprojecten voor duurzame energie;
 • Ontwerpen van nieuwe zoutwinningen in samenwerking met experts op andere vakgebieden;
 • Het ontwerp van de winning vertalen in vergunningaanvragen voor de mijnbouwwet en het ondersteunen van de afdeling HSE bij de milieuvergunningen voor de nieuwe winning;
 • Technologisch ondersteunen van de Salt Business binnen Nobian op het gebied van business intelligence en business development voor mogelijke ondergrondse opslagprojecten;
 • Initiëren en coördineren van kennisontwikkeling binnen de Mining Development & Compliance (MDC) afdeling van Nobian ten behoeve van ondersteuning van operaties en projecten.

 

Je hebt een grote mate van zelfstandigheid in je werk met betrekking tot:

 

 • Aanbestedingen specialistisch werk (in samenwerking met de afdelingen Project en Purchase);
 • Aansturing van experts / adviesbureaus;
 • Contacten met universiteiten en andere kennisinstituten op jouw vakgebied;
 • Kennis opbouwen en inbrengen in projecten.

 

 

Welke kwaliteiten bezit jij?

 • Minimaal een afgeronde academische opleiding in Mijnbouw / Technische Aardwetenschappen,  bij voorkeur met een specialisatie in Resource Engineering, Mining Engineering, Geo-Energy Engineering of Applied Geophysics;
 • Een aantal jaar werkervaring in het vakgebied;
 • Teamplayer met goede sociale vaardigheden en ervaring met werken in project teams;
 • Je spreekt en schrijft vloeiend in Nederlands en Engels, kennis van Duits is een pré.

 

Wat biedt Nobian jou?
Wanneer je onze waardes en ambities deelt, dan bieden we je een dynamische en uitdagende werkomgeving die je kennis, vaardigheden en enthousiasme beloont. Ons arbeidsvoorwaardenpakket omvat een uitstekend salaris, 35 vakantiedagen (bij fulltime dienstverband) en een interessante bonusregeling. Trainings- en opleidingsmogelijkheden, en interne netwerken stellen je in staat je persoonlijk en professioneel te ontwikkelen. En door middel van uitdagende projecten met collega’s help je ons de eerste keus voor klanten en medewerkers over de hele wereld te worden.

 

Wil jij bij ons aan de slag als Senior Mining Engineer?
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Marinus den Hartogh, Technology Manager Boorterrein op +31 (0)611028967. Voor meer informatie over het sollicitatieproces kun je contact opnemen met Jeroen Sevenstern, Talent Resourcing Partner; jeroen.sevenstern1@nobian.com of per telefoon +31 (0) 6 517 06 499. Je sollicitatie en motivatie ontvangen we graag via onze website:

 

Solliciteer Hier


Een assessment en pre-employment screening kunnen deel uitmaken van de selectieprocedure.

 

We hebben onze wervingskanalen al gekozen voor deze vacature en verzoeken reclamebureaus en werving & selectiebureaus daarom vriendelijk om geen contact met ons op te nemen.