The Netherlands - Hengelo
Production
Fulltime
To all vacancies

Site Operator - Hengelo

Op de Nobian locatie in Hengelo wordt zout geproduceerd in één van de grootste zoutfabrieken ter wereld. Daarnaast staat er in Hengelo een moderne energiecentrale voor opwekking van stoom en elektriciteit ten behoeve van de zoutproductie. In ons continubedrijf verwerken we ruwe pekel tot zout voor allerlei toepassingen. Zo is ons zout onmisbaar voor bijvoorbeeld de productie van tablets en mobiele telefoons, in de farmaceutische industrie en natuurlijk in allerlei voedingsmiddelen.

Ter versterking van onze productieteams hebben we een vacature voor een ervaren

Procesoperator
Hengelo, 5-ploegendienst/parttime
Salaris variërend van €2500 tot €3700 bruto per maand vermeerderd met ploegentoeslag van 28,5%.

Als procesoperator leer je bij ons het volledige productieproces vanaf begin tot eind beheersen. Vanaf het zuiveren van de pekel tot het indampen van de pekel en het centrifugeren. Hierna is het zout geschikt voor industriële verwerking of voor verwerking in voedingsmiddelen voor mens en dier. Aangezien we in Hengelo ook een eigen energiecentrale hebben, leer je je ook die eigen te maken. We nemen echt de tijd om je in te werken op alle verschillende onderdelen binnen onze fabriek. Je voert je werkzaamheden uit in een 5-ploegendienst, waardoor je na zes dagen werken vier dagen vrij bent.

Concreet zijn je taken:

 • controleren en regelen van het productieproces volgens de voorschriften
 • voorbereiden van de installatie voor werkzaamheden door de technische dienst en daarna weer opstarten
 • procesgegevens registreren en rapporteren (mondeling en schriftelijk) over wat je bent tegengekomen. Bovendien overleg je met je collega’s en je leidinggevende over bijzonderheden en mogelijke benodigde aanpassingen
 • nemen van monsters tijdens het productieproces om de kwaliteit van het proces te kunnen bewaken en bijsturen wanneer nodig
 • deelname aan projecten, waarbij jij als ervaringsdeskundige een belangrijke rol hebt bij het verbeteren van processen, werkwijzen en voorschriften

Je rapporteert aan de Site Shift Manager en onderhoudt bovendien contacten met je directe collega’s, de technische dienst, het laboratorium en de operators van andere plants op de site in Hengelo.

“Je brengt hier echt je theorie in praktijk. Het werk heeft zoveel raakvlakken met heel veel gebieden in de techniek, dat maakt het ook heel leuk.”
Harjinder Singh – procesoperator

Gevarieerd werk met mogelijkheden om je te ontwikkelen en door te groeien
Als procesoperator ga je deel uitmaken van een enthousiast team met collega’s die altijd bereid zijn je te helpen. Bovendien zijn er veel mogelijkheden om je in je werk te ontwikkelen: zodra je de gehele installatie van zowel de zoutfabriek als de energiecentrale zelfstandig kunt bedienen, word je benoemd tot allround operator voor de hele site. Vervolgens kun je doorgroeien tot site lead operator en zelfs tot Site Shift manager. We bieden je om te beginnen het volgende:

 • vast contract met een proeftijd van 2 maanden
 • bruto jaarsalaris inclusief vakantiegeld afhankelijk van jouw werkervaring tussen: 32.400 en 48.400 euro (dit is exclusief de ploegentoeslag)
 • ploegentoeslag van 28,5%
 • 23 vakantiedagen
 • een vaste eindejaarsuitkering als extra maandsalaris
 • uitstekende pensioenregeling

Ben jij de risico- en milieubewuste operator die we zoeken?
Om deze functie goed te kunnen vervullen, is het belangrijk dat je met aandacht voor veiligheid en milieu je werk uitvoert. Alle processen in onze fabriek hangen met elkaar samen, dus fouten kunnen stevige gevolgen hebben. Je bent stressbestendig en kunt procesmatig denken en handelen. Je bent graag onderdeel van een team en hebt zin om je verder te ontwikkelen in je functie en verder. Verder neem je het volgende mee:

 • afgeronde opleiding VAPRO-C voor procesoperator / mbo procestechniek of afgeronde AOT-opleiding
 • in bezit van een BHV-certificaat of bereid dit te halen
 • ervaring in energiecentrales of chemie is meegenomen, maar geen harde eis

Wil jij bij Nobian aan de slag als procesoperator?
Zie jij het wel zitten om bij ons als operator aan de slag te gaan, maar heb je nog vragen? Neem dan contact op met Sylvia Baars, Talent Acquisition Partner, sylvia.baars@nobian.com. Jouw sollicitatie ontvangen we graag via de apply now button.  


Apply Now!

 

We hebben onze wervingskanalen al gekozen voor deze vacature en verzoeken reclamebureaus en werving & selectiebureaus daarom vriendelijk om geen contact met ons op te nemen.