The Netherlands - Hengelo
Technical
Fulltime
To all vacancies

Elektromonteur - Hengelo

Jij bent een Elektromonteur die zijn/haar slag wil slaan in een dynamische industriële omgeving. Binnen deze functie zorg jij er voor dat de betrouwbaarheid en beschikbaarheid van de elektrische bedrijfsinstallaties door middel van correctief en preventief onderhoud op een hoog niveau ligt. Jij kunt het verschil maken in een baan met veel vrijheid, collega’s die altijd bereid zijn te helpen en ruime opleidingsmogelijkheden.  Herken jij je in het geschetste profiel? Lees dan verder over jouw nieuwe uitdaging en reageer!  

Elektromonteur 
Full time, Hengelo
Bruto maandsalaris: EUR 2.800 – EUR 4.450 (afhankelijk van jouw ervaring)

Jouw uitdaging als Elektromonteur 
Bij Nobian in Hengelo staat een warmtekrachtcentrale waarmee we (thermische) energie opwekken om pekel in te dampen voor ons primaire proces; zoutwinning.  Middels een middenspanningsvoorziening (10kV) verzorgen een gasturbine (45MW) en 2 stoomturbines (25MW) diverse verbruikers van elektriciteit. Meerdere transformatorstations en laagspanningsverdelers zorgen er vervolgens voor dat onze fabriek ten alle tijden operationeel kan zijn. We voorzien in onze eigen elektriciteitsbehoefte en hebben de mogelijkheid om middels twee 10kV – 110kV transformatoren elektriciteit aan het openbare net te leveren. Je maakt onderdeel uit van de afdeling Elektro & Instrumentatie welke uit ca. 10 Elektro- & Instrumentatiemonteurs bestaat, waar een gemotiveerde en gedreven sfeer heerst en de nodige ruimte voor ontwikkeling is. En dat alles in één van de grootste en meest geavanceerde zoutproductiefabriek ter wereld. Gave uitdaging toch? 

Verder bestaan jouw verantwoordelijkheden uit: 

 • Het uitvoeren van een breed scala aan technische activiteiten in het kader van correctief (oplossen van storingen) en preventief onderhoud.
 • Je bent in staat om uit verschillende bronnen informatie te halen, te analyseren en daarmee storingen te zoeken. Je kunt daarvoor de relevante tekeningen lezen.
 • Het veiligstellen van elektrotechnische installatiedelen zodat (andere) afdelingen hun werkzaamheden veilig kunnen uitvoeren.
 • Het begeleiden van buitenfirma’s tijdens uitvoer van werkzaamheden.
 • Je komt met verbetervoorstellen voor technische aanpassingen aan bestaande installaties.
 • Je draagt bij aan het verbeteren van gestandaardiseerde procedures wat dient als input voor werkpakketten, root cause analyses om bronoorzaak van storingen te vinden en draagt daarmee bij aan een continu verbeter proces.
 • Je gaat op termijn onderdeel uitmaken van een storingsdienst en zult daartoe periodiek ingeroosterd worden (1 week in de 4 á 5 weken).

Nobian
Nobian is een Europese leider in de productie van essentiële chemicaliën voor industrieën variërend van bouw en schoonmaak tot farmaceutica en waterbehandeling. Dankzij onze geïntegreerde waardeketen en moderne productielocaties in Nederland, Duitsland en Denemarken blinken we uit in de veilige en betrouwbare levering van hoog zuiver zout, chlooralkali en chloormethanen.

Op de Nobian locatie in Hengelo staat een van de grootste zoutproductiefabrieken ter wereld. Op het locatie terrein in Hengelo is naast een moderne warmtekrachtcentrale een zoutproductiebedrijf gevestigd. We kennen een breed scala van activiteiten, van het zelf produceren van energie, tot zoutwinning uit de bodem en het uit pekel produceren van zout. Het overgrote gedeelte van ons product wordt geleverd aan industrieën die het verder verwerken in hun keten, het overige deel wordt geleverd aan een bedrijf grenzend aan onze fabriek, die het verwerkt tot producten voor consumenten, levensmiddelen producerende bedrijven, waterontharding en diervoeders. De onderhoudsafdeling (25 medewerkers) levert onderhoud op het hoogste niveau en beheert en onderhoudt fabrieken en installaties die vallen onder het beheer van Nobian Industrial Chemicals Hengelo.

Dit kun jij van ons verwachten:
Nobian Hengelo biedt jou werk met een grote uitdaging in een zeer dynamische omgeving. Je krijgt volop ruimte voor initiatieven en ruimte om te leren en te proberen. Je komt te werken in een organisatie met een informele, no nonsens en veiligheid gedreven cultuur.
Daarbij ontvang je:

 • Een bij de zwaarte van de functie passend salaris, afhankelijk van opleiding en ervaring;
 • Vast contract met 2 maanden proeftijd;
 • 35 vakantie- & verlofdagen;
 • Interessante bonusregeling (13e maand);
 • Uitstekende pensioenregeling
 • Wij bieden naast deze arbeidsvoorwaarden ook nog interessante doorgroeimogelijkheden op de middellange termijn.

Heb jij het in huis?

Jij hebt een sterke drive om samen met ons te werken aan een veilige en verantwoorde zoutproductie. Daar staan wij voor, al meer dan 100 jaar. Verder heb jij een continue verbetermentaliteit en kom jij met nieuwe ideeën zodat de werkomgeving veiliger wordt.
Verder herken jij jezelf in de volgende punten: 

 • Opleiding op MBO niveau 4 – Elektrotechniek of soortgelijk. Heb je een MBO3 niveau met de ambitie om door te stromen naar MBO4 , dan ben je ook van harte welkom om te solliciteren;
 • Je hebt bij voorkeur een aantal jaren ervaring in een technische werkomgeving;
 • Gedegen kennis van vak gerelateerde Europese normen zoals NEN1010 & NEN3140;
 • Je bent innovatief en komt met nieuwe ideeën zodat de werkomgeving iedere dag veiliger wordt;

 
Wil jij bij Nobian aan de slag als Elektromonteur?

Dan zien wij graag jouw motivatie en sollicitatie tegemoet via de solliciteer button.Voor meer informatie over het sollicitatieproces kun je contact opnemen met Brecht Vanhemel, Recruiter, op brecht.vanhemel@nobian.com  

Solliciteer hier

Een pre-employment screening als een VOG vormt onderdeel van de selectieprocedure
 
We hebben onze wervingskanalen al gekozen voor deze vacature en verzoeken reclamebureaus en werving & selectiebureaus daarom vriendelijk om geen contact met ons op te nemen.