The Netherlands - Hengelo
Technical
Fulltime
To all vacancies

Monteur Mechatronica - Hengelo

Jij bent een Monteur Mechatronica die zijn/haar slag wil slaan in een dynamische industriële omgeving. Binnen deze functie zorg jij er voor dat de betrouwbaarheid en beschikbaarheid van de elektrische bedrijfsinstallaties door middel van correctief en preventief onderhoud op een hoog niveau ligt. Jij kunt het verschil maken in een baan met veel vrijheid, collega’s die altijd bereid zijn te helpen en ruime opleidingsmogelijkheden.  

Monteur Mechatronica
Fulltime, Hengelo
Bruto maandsalaris: EUR 2.639 – EUR 3.737 (afhankelijk van jouw ervaring kan je een salaris schaal hoger worden ingeschaald)

Jouw uitdaging als Monteur Mechatronica 

Als Mechatronica monteur ben je verantwoordelijk voor het onderhouden van de Instrumentele bedrijfsinstallaties in onze eigen energiecentrale en zoutproductie fabriek. Door tijdig uitvoeren van preventieve en correctieve onderhoudswerkzaamheden draag je bij aan een onafgebroken elektriciteit- & zoutproductie in een fabriek die 24/7 in bedrijf is. Je hebt de ambitie om bedrijfsonderdelen snel te leren kennen.

Jouw verantwoordelijkheden:

 • Uitvoeren van een scala aan technische activiteiten in het kader van correctief (oplossen van storingen) en preventief onderhoud;
 • Je bent in staat om uit verschillende bronnen informatie te halen, te analyseren en daarmee storingen te zoeken. Je kunt daarvoor de relevante tekeningen lezen;
 • Het veiligstellen van elektrotechnische installatiedelen zodat verschillende afdelingen hun werkzaamheden veilig kunnen uitvoeren;
 • Komt met verbetervoorstellen voor technische aanpassingen aan bestaande installaties;
 • Draagt bij aan het verbeteren van gestandaardiseerde procedures wat dient als input voor werkpakketten, root cause analyses om bronoorzaak van storingen te vinden en draagt daarmee bij aan een continu verbeter proces;
 • Laat goede prestatie zien op de onderhoud KPIs (o.a. wrench time, roosternaleving en tijdig uitvoer van preventieve werkzaamheden);
 • Je gaat op termijn onderdeel uitmaken van een storingsdienst en zult daartoe periodiek ingeroosterd worden (1 week in de 4 á 5 weken).

De afdeling Elektro & Instrumentatie bestaat uit ca. 9 Elektro- & Instrumentatiemonteurs. Je rapporteert aan de Lead Technician.  

Nobian
Nobian is een Europese leider in de productie van essentiële chemicaliën voor industrieën variërend van bouw en schoonmaak tot farmaceutica en waterbehandeling. Dankzij onze geïntegreerde waardeketen en moderne productielocaties in Nederland, Duitsland en Denemarken blinken we uit in de veilige en betrouwbare levering van hoog zuiver zout, chlooralkali en chloormethanen.

Op de Nobian locatie in Hengelo staat een van de grootste zoutproductiefabrieken ter wereld. Op het locatie terrein in Hengelo is naast een moderne warmtekrachtcentrale een zoutproductiebedrijf gevestigd. We kennen een breed scala van activiteiten, van het zelf produceren van energie, tot zoutwinning uit de bodem en het uit pekel produceren van zout. Het overgrote gedeelte van ons product wordt geleverd aan industrieën die het verder verwerken in hun keten, het overige deel wordt geleverd aan een bedrijf grenzend aan onze fabriek, die het verwerkt tot producten voor consumenten, levensmiddelen producerende bedrijven, waterontharding en diervoeders. De onderhoudsafdeling (25 medewerkers) levert onderhoud op het hoogste niveau en beheert en onderhoudt fabrieken en installaties die vallen onder het beheer van Nobian Industrial Chemicals Hengelo.

Dit kun jij van ons verwachten
Wanneer je onze waardes en ambities deelt, dan bieden we je een dynamische en uitdagende werkomgeving die je kennis, vaardigheden en enthousiasme beloont. Ons arbeidsvoorwaardenpakket omvat:

 • Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde duur met 2 maanden proefperiode
 • Vakantietoeslag 8%;
 • Consignatiedienst toeslag;
 • 35 Vakantie- en verlofdagen;
 • Vaste eindejaarsuitkering (13e maand);
 • Interessante pensioenregeling;

Heb jij het in huis? 
Jij hebt een sterke drive om samen met ons te werken aan een veilige en verantwoorde zoutproductie. Daar staan wij voor, al meer dan 100 jaar. Verder heb jij een continue verbetermentaliteit en kom jij met nieuwe ideeën zodat de werkomgeving veiliger wordt.

Verder herken jij jezelf in de volgende punten: 

 • Opleiding op MBO niveau 4 – Mechatronica of soortgelijk. Heb je een MBO3 niveau met de ambitie om door te stromen naar MBO4 , dan ben je ook van harte welkom om te solliciteren;
 • Je hebt bij voorkeur een aantal jaren ervaring in een technische werkomgeving;
 • Je bent innovatief en komt met nieuwe ideeën zodat de werkomgeving iedere dag veiliger wordt;
 • Je hebt affiniteit met instrumentatie.

Nobian Hengelo biedt jou werk met een grote uitdaging in een zeer dynamische omgeving. Je krijgt volop ruimte voor initiatieven en ruimte om te leren en te proberen. Je komt te werken in organisatie met een informele, no nonsens en veiligheid gedreven cultuur.

Wil jij bij Nobian aan de slag als Monteur Mechatronica? 

Herken je jezelf in bovenstaande profiel? Solliciteer dan via onze apply button en voeg je CV en motivatiebrief toe. Voor meer informatie over het recruitmentproces kun je contact opnemen met Brecht Vanhemel; brecht.vanhemel@nobian.com    

Solliciteer hier 

Een pre-employment screening, assessment en VOG kunnen deel uitmaken van het sollicitatieproces.

We hebben onze wervingskanalen al gekozen voor deze vacature en verzoeken reclamebureaus en werving & selectiebureaus daarom vriendelijk om geen contact met ons op te nemen.